Главная arrow Статьи arrow Основні етапи налаштування міні АТС


Основні етапи налаштування міні АТС

Основні етапи налаштування міні АТСОсновні етапи налаштування міні АТС

процес встановлення і налаштування міні АТС можна побудувати двома способами:

 

  1. Встановити АТС, підключити до нього всі телефонні лінії, а потім налаштувати його згідно заданих вимог.
  2.  
    Здійснити всі налаштування, запрограмувати його роботу згідно вимог клієнта, а потім готову АТС під’єднати до мережі.

Обидва методи є рівноцінні по часу, змінюється тільки послідовність дій, хоча практика показує, що доцільнішим є використання першого варіанту, оскільки будучи на місці, можна покроково перевіряти якість зроблених налаштувань. Для професійної веб-студії, яка не перший рік займається розробкою сайтів, підходять обидва варіанти.

Розпочинати роботи по встановленню офісної АТС потрібно з побудови логічної схеми телефонії в офісі. Тобто керівник повинен викласти всі вимоги щодо переадресації, обмежень в доступі та прав всіх абонентських телефонних станцій. Тільки після того технічний спеціаліст повинен розпочати процес програмування міні АТС.Основні етапи налаштування міні АТС

Зазвичай програмують офісні АТС з допомогою звичайного телефонного апарату, який підключається до спеціального програмного входу. Після того потрібно з допомогою певної комбінації цифр (в інструкції до міні АТС вона вказана) встановити його в режим програмування. Поки станція знаходиться в даному режимі, можна вносити будь які зміни, вони збережуться по закінченню сеансу, тобто коли слухавка телефонного апарату буде покладена. Деякі міні АТС можуть програмуватися і у віддаленому режимі, тобто технічний спеціаліст, знаючи комбінації цифр для доступу в програмний режим, може зателефонувати будь звідки і внести потрібні корективи до налаштувань.

Наступним кроком буде групування внутрішніх телефонних ліній в групи відповідно до властивостей, що їм будуть надаватися. В межах даних груп будуть здійснюватись переадресації між абонентами, обмеження в доступі до певних зовнішніх телефонних ліній чи міжміських дзвінків.

Після присвоєння всіх основних потрібних властивостей групам абонентів технічний спеціаліст налаштовує додаткові опції, такі як системний час і дата, паролі доступу, мелодії для режиму очікування, таймери для переходу між режимами функціонування тощо.

Якщо були внесені якогось роду некоректні зміни, то є можливість обнулити всі налаштування і розпочати процес програмування з самого початку. Зазвичай для обнулення не потрібно здійснювати якихось складних дій, а просто ввести спеціальний код в програмному режимі, який і здійснить цілковиту очистку системи від непотрібних налаштувань.